salçalı antrikot |
Malzemeler:
2 yemek kaşığı salça
1 tane kuru soğan
2 su bardağı sıcak su
tuz,kekik ,karabiber ve defne yaprağı
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bu arada ayrı bir tavada zeytinyağı üzerine ince uzun doğranmış soğanları ilave ediyoruz ve soteliyoruz.Ardından soğanlarımızın üzerine 2 yemek kaşığı salça ilave edip karıştırıyoruz ve ardından 2 bardak sıcak su ilave ediyoruz.Daha sonra tuz,karabiber ve kekik eklenip sos karışımı etlerin üzerine serpiştirilir.Etlere koku ve güzel tad vermesi bakımından üstlerine defne yaprağı ekleyebiliriz.Ardından ise önceden 200 drce sıcaklığa ayarladığımız fırına verip yaklaşık olarak 4o dk kadar pişirelim
.
Et sayısını malzeme miktarını kişi sayısına göre düzenleyebilirsiniz.
Et sayısını malzeme miktarını kişi sayısına göre düzenleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
güzel tarif
YanıtlaSil