Salçalı antrikot tarifi





salçalı antrikot tarifi
salçalı antrikot





Malzemeler:



6 adet antrikot

2 yemek kaşığı salça

1 tane kuru soğan

2 su bardağı sıcak su

tuz,kekik ,karabiber ve defne yaprağı

zeytinyağı




Hazırlanışı:



Öncelikli olarak etlere arka ve ön yüzleri olacak biçimde karabiber ile tuz serperek zeytinyağında gezdiriyoruz.Tavamızın yüzeyini ısıtıp kızdırıyoruz.İyice kızan tavamızın üzerine etlerimizi yerleştirip alt yüzeyi 4 dk kadar pişiriyoruz.Daha sonra diğer yüzüde 4dk pişirip etimizin mühürlenmesini bekliyoruz.Altı ve üstü mühürlenmiş etleri fırın kabına yerleştirelim.


Bu arada ayrı bir tavada zeytinyağı üzerine ince uzun doğranmış soğanları ilave ediyoruz ve soteliyoruz.Ardından soğanlarımızın üzerine 2 yemek kaşığı salça ilave edip karıştırıyoruz ve ardından 2 bardak sıcak su ilave ediyoruz.Daha sonra tuz,karabiber ve kekik eklenip sos karışımı etlerin üzerine serpiştirilir.Etlere koku ve güzel tad vermesi bakımından üstlerine defne yaprağı ekleyebiliriz.Ardından ise önceden 200 drce sıcaklığa ayarladığımız fırına verip yaklaşık olarak 4o dk kadar pişirelim
.
Et  sayısını malzeme miktarını kişi sayısına göre düzenleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Yorumlar

Yorum Gönder