Bulgur Pilavı |
Leziz bir yemek olan bulgur pilavımızın tarifini sizlerle paylaşacağım her zamanki gibi ilk olarak malzemelerimizi sıralayalım:
Malzemeler
1 kase pilavlık bulgur
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı sıcak su
2,5 yemek kaşığı zeytinyağı isteğe göre tereyağı eklenebilir
Tuz
Hazırlanışı
İlk olarak soğanları iyice yıkayın daha sonra zeytinyağı ile soğanları tencerede kavurun.Önceden doğranmış yeşil biberleri ve domatesi ekleyin ve tekrar kavurun.Bu karışıma sudan geçirdiğiniz bulguru ekleyin ve karıştırın.Tavuk suyu (isteğe göre) ve sıcak su ilave edin tuz ekleyin.Bir defa karıştırıp kapağı kapatın.Göz göz olunca altını kısarak pişmeye bırakabilirsiniz.Pilav suyunu çekince tadını kontrol edin ve dinlenmeye alın.Pilavımız hazırdır.Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder