Revani Tatlısı Tarifi



Leziz tatlılardan birisi olan revani tatlısı nasıl yapılır bakıyoruz



Malzemeler:


3 adet yumurta

1 su bardağı kadar şeker

revani tarifi
Revani 
1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvı yağ



Şerbet 


3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker, Yarım limon suyu

                                         

Hazırlanışı:


İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz.Tencereye şeker ve su ekleyerek kaynatılır.Kaynadıktan sonra ise yarım limon suyu eklenir ve 1-2 dakika kadar kaynatılıp altı kapatılır.

Tatlının kek kısmına geçiyoruz.Yumurta ve şeker çırpma kabında iyice çırpılır.Daha sonra sıvı yağ,yoğurt ve irmik eklenerek çırpılmaya devam edilir.Son olarak un,vanilya ve kabartma tozuda eklenerek iyice çırpılır.Önceden yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür. 170 dereceye ayarladığımız fırında üzeri kızarana dek 30 dakika pişirilir.Sıcak kekimizi dilimleyerek sıcak kekin üzerine önceden hazırladığımız soğuk şerbet dökülür. 1-2 saat kadar dinlendirildikten sonra isteğe göre üzerine fıstık veya hindistan cevizi ilave edilerek servis edilir.Afiyet olsun...
                                         

Yorumlar