Leziz tatlılardan birisi olan revani tatlısı nasıl yapılır bakıyoruz
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı kadar şeker
Revani |
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet :
3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker, Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
Tatlının kek kısmına geçiyoruz.Yumurta ve şeker çırpma kabında iyice çırpılır.Daha sonra sıvı yağ,yoğurt ve irmik eklenerek çırpılmaya devam edilir.Son olarak un,vanilya ve kabartma tozuda eklenerek iyice çırpılır.Önceden yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür. 170 dereceye ayarladığımız fırında üzeri kızarana dek 30 dakika pişirilir.Sıcak kekimizi dilimleyerek sıcak kekin üzerine önceden hazırladığımız soğuk şerbet dökülür. 1-2 saat kadar dinlendirildikten sonra isteğe göre üzerine fıstık veya hindistan cevizi ilave edilerek servis edilir.Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder