Barbunya Pilaki Tarifi

barbunya pilaki
Barbunya Pilakisi


Zeytinyağlı barbunya pilaki nasıl hazırlanır neler gereklidir bu tarifimizde buna göz atacağız.



Malzemeler:


500 gram taze barbunya

yarım su bardağı zeytinyağı

1 adet soğan

1 orta boy patates

1 adet havuç

2 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı şeker

3 diş sarımsak

Tuz


Hazırlanışı:


Barbunyaları tencereye koyarak üzerini geçecek bir şekilde su ile doldurunuz.Bu şekilde 10 dakika kadar kaynatarak suyunu süzün.Barbunyalar pişsin ancak dağılmamasına dikkat edin.Soğanları yemeklik doğrayın ve yarım su bardağı su ile tencerede pişirin.Yumuşayana kadar kavurun daha sonra zeytinyağını ilave ederek salçayı ve küp küp doğranmış patatesleri,halkalar halinde doğradığınız havuçlarla ince kesilmiş sarımsaklarıda ilave edin.Malzemeleri 2 dakika yağda kavurduktan sonra şeker,tuz ve bir su bardağı kaynar suyu ekleyin ve 5 dakika kadar patates ve havuçları pişirin.Bundan sonra barbunyaları ilave edebilirsiniz suyunu çekmişse kaynar su ekleyebilirsiniz.Patates ve havuç  pişene kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde kaynatın.Piştikten sonra ocaktan alarak bekletin soğuk bir şekilde servis edin.Servis yaparken üzerine maydanoz ve limon ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun...

Yorumlar