Çiğ Börek Tarifi

el böreği
Çiğ Börek 



Merhaba,bu tarifimizde çiğbörek nasıl yapılır buna bakacağız..


Malzemeler:


200 gram kıyma

2 çorba kaşığı yoğurt

5 su bardağı un

1 su bardağı su

1 su bardağı sıvı yağ

Karabiber ve Tuz


Hazırlanışı:


Derin bir çukur kabın içerisinde  malzemeler kısmında yazılan ölçülerde yoğurt,un ve su ekleyerek iyice yoğurun.Bir miktar unu tezgaha serperek tezgaha bir sıkımlık hamur koyun ve hamuru iyice yuvarlayın.Bir kapta kıyma ve baharatları,tuzu karıştırın,güzelce yoğurun.Tezgah üzerine biraz un serperek merdane ile hamurları açın ve içerisine hazırlamış olduğunuz malzemeden ilave edin.Bir tabakla hamurun kenarlarını kesin,parmaklarınız yardımıyla uçlarını şekillendirin.Tavada sıvı yağı kızdırdıktan sonra börekleri yağ üzerinde yaklaşık 3 dakika kadar çevirerek kızartın.Kızarmış olan börekleri yağını güzelce süzerek bir tabak içerisinde servis edin.Afiyet olsun...

Yorumlar