Frambuazlı Cheesecake Tarifi




cheesecake
Frambuazlı cheesecake

Malzemeler:


500 gram labne peynir

Krema 1 paket

Toz şeker 1 buçuk su bardağı

4 yemek kaşığı un

4 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya


Alt taban için malzemeler:


2 paket burçak bisküvi

100 gram eritilmiş tereyağ

1 su bardağı toz şeklinde fındık

1/4 çay bardağı süt


Sosu için gereken malzemeler:

250 gram isteğe göre frambuaz,çilek veya vişne

5 yemek kaşığı şeker

Mısır nişastası 2 yemek kaşığı

1 su bardağı su

1 paket vanilya




frambuazlı cheesecake
Cheesecake


Hazırlanışı:

İlk olarak alt tabanı hazırlamak için bisküvi ile fındıkları rondoda un şeklinde ufalıyoruz daha sonra eritmiş olduğunuz tereyağı ve sütü ekleyerek tabanı hazırlıyoruz.

Sosu hazırlarken frambuaza şeker ve suyu ilave ederek buzdolabında 1 saat kadar bekletıyoruz.Daha sonra ocakta bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip karışıma ilave ederek kaynatmaya başlayın.Kaynadıktan sonra ateşi kısıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alarak vanilya ilave edip ılıyana kadar karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

 Alt taban için kelepçeli kalıba yağ sürüyoruz ve önceden hazırlanan harcı eşit bir şekilde yayarak dolaba koyuyoruz.Labne peynir ile kremayı birlikte çırparak şekeri ilave edebiliriz.Daha sonra yumurtalarıda ilave edip 5 dakika çırpıyoruz.Mikserin en düşük hızını ayarlayıp unu ve  vanilyayı da ilave ediyoruz ve biraz daha karıştırıyoruz.Dolaba koymuş olduğumuz harcı çıkarıp üzerine döküyoruz.Bu esnada kalıbın kenarlarını folyo ile sarabilirsiniz böylelikle kenarları yanmamış olucaktır.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 10 dakika kadar bekletip 10 dakikadan sonra ise 160 dereceye ayarlayıp 1 saat kadar pişmesini sağlıyoruz.Bu esnada fırına orta büyüklükte ısıya dayanaklı su dolu bir kap koyarak çatlamasının önüne geçebilirsiniz.1 saat sonra cheesecake sallayınca oynamıyor ise fırının kapağını açıp ılımaya alabilirsiniz.Ilınınca fırından çıkarıp 1 saat bekleyip soğuyunca sosu dökebilirsiniz.Meyve parçaları ilave ederek süsleme yapabilirsiniz.Buzdolabında bir gece dinlenmeye bırakıp servis edebilirsiniz.Afiyet olsun...

Yorumlar