Kadınbudu Köfte |
Bu tarifte kadınbudu köfte nasıl yapılır buna bakıyoruz.
Malzemeler:
1 soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı su
500 gram kıyma
2 adet yumurta
Tuz ve karabiber
Maydanoz (yarım demet)
1 çay bardağı galeta unu
Hazırlanışı:
İlk olarak soğanları yemeklik doğrayın.Hazırladığınız soğanları zeytinyağında soteleyin.Soğanlar pembeleşmeye başladığında su ve pirinci ekleyin.Pirinçleri suyu çekilene kadar pişirin ve ocaktan indirin.
Kıymayı geniş bir kaba karıştırmak üzere alın.Daha sonra yumurtaları ilave ederek tuz ve karabiberi ekleyin.Maydonozu ince kıyıp pirinçli karışımla birlikte ilave edin ve yoğurun.
Köfte harcından bir yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak köfte şekline getirin.Fırın tepsisi üzerine galeta unumuzdan serperek köfteleri üzerine yerleştirin.Üzerlerine bir miktar daha galeta unundan serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder