Karnabahar (kıymalı) Tarifi

kıymalı karnabahar
Karnabahar Yemeği


Karnabahar yemeği nasıl yapılır bu tarifimizde buna bakıyoruz.



Malzemeler:


1 küçük boy karnabahar (500 gr)

150 gram kıyma

1 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

1 adet orta boy havuç

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı salça

Tuz,karabiber (isteğe göre pul biber)

2,5-3 su bardağı su


Hazırlanışı:


Karnabaharı yıkayın kök kısmını bıçakla çıkartın ve çiçek kısımlarını ayırın.Soğanı ve sarımsağı ufak ufak yemeklik doğrayın.Havucu soyarak halka şeklinde dilim yapın.Tencereye zeytinyağını dökün.Soğan ve sarımsağı ekleyin hafif pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı ilave edin suyunu salıp çekene kadar kavurun daha sonra salçayı ekleyin 1 dk daha kavurmaya devam edin.Önceden doğradığınız havucu ve karnabaharı tencereye ilave edin.Suyunu ve tuzunu ilave edin.Tencerenin kapağını kapatın,karnabahar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye bırakın.Sıcak bir şekilde servis edin.Afiyet olsun...







Yorumlar