Kuru Kayısı Hoşafı (kompostosu)

kuru kayısı kompostosu
kuru kayısı


Bu yazıda kayısı hoşafının tarifini vereceğim.İlk olarak malzemeleri sıralıyoruz.




Malzemeler:                                           



500 gram kuru kayısı

2 su bardağı şeker

2 lt su

3 adet karanfil



Hazırlanışı:



Kayısıları ister ortadan ikiye bölerek isterseniz bütün halinde kullanabilirsiniz.Kayısıları ilk olarak boş bir kaba koyarak üzerine su ekleyin.Kabın üstünü kapatarak yarım saat kadar beklemeye alın böylelikle kayısılar yumuşayacaktır.Sonrasında kayısıları süzerek iki üç kez yıkayın.Tencereye alın şeker ve su ilave edin.Kaynadıktan sonra karanfil ilave ederek 10 dakika kaynatın.Tencereyi indirdikten sonra tencere kapağı kapalı şekilde oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.Son olarak dolaba koyarak soğumasını sağlayın ve servis edin.Afiyet olsun...

Yorumlar