Nefis sütlaç Tarifi

sütlaç tarifi
Sütlaç



Bu yazımızda sütlaç tatlısının tarifini anlatacağım.İlk olarak malzemelerimizi sıralıyoruz.


Malzemeler:


7 su bardağı süt (sütlaç için)

1 su bardağı süt (pirinçler için)

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı şeker

İsteğe göre küçük bir parça damla sakızı


Hazırlanışı:


Sütlaç yaparken sütün taze ve organik olması sütlacın daha lezzetli olmasını sağlar.Yağlı bir süt tercih edilebilir.İlk olarak sütü derin bir tencere içerisinde kaynatın.Kaynayınca kısık ateşte biraz daha kaynatın.İsteğe göre damla sakızı ekleyebilirsiniz.

Pirinçleri 1 bardak su ile yıkayıp süzün.Pirinçleri bir bardak sütle birlikte tencereye koyarak karıştırın ve haşlayın.Süt kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin.Daha sonra 7 su bardağı sütüde ilave edin.Orta ateşte kaynayana kadar karıştırın.Kaynamaya yaklaştığında şeker ilave edin.Ocağın altını kısarak tekrar arada karıştırarak yarım saat daha pişirin.

Son olarak servis kaselerine boşaltın ve soğuduktan sonra üstlerini tepsiyle kapatarak buzdolabında 1 saat beklettikten sonra üzerine tarçın serperek servis edin.Afiyet olsun...

Yorumlar