Nefis Taze Fasulye tarifi

zeytinyağlı fasulye
Taze Fasulye


Zeytinyağlı taze fasulye yemeğinin nasıl yapıldığını anlatıcam ilk olarak malzemelerimizi sıralıyoruz;



Malzemeler:


1 Kilogram Taze Fasulye

1 adet soğan

2 adet domates

1 yemek kaşığı salça

yarım su bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 su bardağı sıcak su

Tuz


Hazırlanışı:


İlk olarak fasulyenin kılçıklarını ayıklayın.Ardından bol su ile birlikte yıkayıp boyuna ikiye kesin.Zeytinyağımızı tencerede ısıtın.Kıyılmış soğanları ekleyip hafif kavurun.Salça ve tuzu ilave edin ve karıştırın.Fasulyeleri ekleyin,fasulyeleri tencerenin içine yayın ardından tencerenin kapağını kapatın.Kabuklarını soyduğunuz küp şeklinde doğranmış domatesi ilave ederek yumuşayana kadar pişirin.Sıcak su ve toz şekeri ilave edip harlı ateşte pişirin.Tencerede soğuttuktan sonra servis edin.Afiyet olsun..

Yorumlar