Yaprak dolması nasıl yapılır tarifi



Merhaba bu yazımızda zeytinyağlı yaprak dolmasının tarifini vereceğiz.Zeytinyağlı yaprak dolması nasıl yapılır bakıyoruz.İlk olarak malzemelerimizi sıralayalım.



Malzemeler:


 500 gram salamura asma yaprağı

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 su bardağı sıcak su
yaprak sarma
yaprak dolması
Yarım limon suyu

İç harcı için gereken malzemeler:

1 yemek kaşığı kuru nane

 1 tatlı kaşığı karabiber

 1 tatlı kaşığı tarçın

 2 adet kesme şeker

 4 adet kuru soğan                                                      

1 çay bardağı zeytinyağı    
                                       
2 yemek kaşığı dolma fıstığı                                    

2 su bardağı kırık pirinç      
                                     
2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 su bardağı kıyılmış maydanoz

1 tatlı kaşığı tuz

yarım su bardağı sıcak su



Hazırlanışı:


Zeytinyağımızı tencereye döküyoruz.Yemeklik doğranan soğanı bir miktar tuz ile birlikte 1 dk soteleyin.Üzerine fıstık ilave ederek fıstıkların rengi pembe olana kadar karıştırarak kavurun.Pirinçleri sudan geçirip süzün ve pembeleşmiş soğanların üzerine ekleyin 1 dk kadar kavurun.Kavrulan pirinçlerin üstüne iç harcı için gerekli olan bütün malzemelerimizi ekleyin ve iyice karıştırın.Yarım su bardağı kaynamış suyu ilave edin kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişsin ve biraz bekletin.Pirinçleri soğuturken yaprakları yıkayın 5 dk sıcak suda beklettikten 2-3 kez yıkayın.Yaprakların boyutuna göre hazırladığımız iç harçtan koyun ve sarmaya başlayın.Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dip kısmına küçük asma yapraklarından yerleştirin.Boşluk bırakmayacak bir şekilde dolmaları dizmeye başlayın.Sarmış olduğunuz dolmaların üstüne porselen bir tabak bırakın.Sıcak su zeytinyağı ve tuz ilave ederek kısık ateşte 30-45 dk pişirin.Soğuk olarak servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..


Yorumlar