Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi

sarma tarifi
Zeytinyağlı Lahana Sarma 



Malzemeler:


1 adet orta boy lahana

3 adet soğan

2 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz,karabiber,yenibahar

2 su bardağı su

yarım çay bardağı zeytinyağı

1 limon suyu


Hazırlanışı:


İlk olarak lahananın kök kısmını keserek yapraklarını ayırıyoruz.Genişçe bir tencerede yaprakları 2 dakika haşlayın.Daha sonra süzülmesi için bir süzgece alın.İç harcını hazırlamak için zeytinyağını bir tencerede ısıtın.Yemeklik doğranmış soğanları ekleyerek pemleşinceye kadar soteleyin.Pirinç ve dolmalık fıstığıda ilave ederek bir kaç dakika daha soteleyin.Tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.

Üzerine bir bardak suyu ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirin.Lahanaların sert damar kısımlarını ayırın.Daha sonra lahanaları istediğiniz boyda kesin ve içine hazırladığınız harçtan koyarak sarmaya başlayın.Sarmış olduğunuz dolmaları geniş bir tencereye dizin.Malzemelerden kalan bir bardak su zeytinyağı ve limon suyunu boş bir kasede karıştırıp dolmanın üzerine gezdirin.Kaynayana kadar pişirin kaynadıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte dolmalar yumuşayana kadar pişirin.Limon dilimleri ile süsleyerek ılık olarak servis edin.Afiyet olsun...

Yorumlar