Şekerpare Tatlı Tarifi

şekerpare tatlı
Şekerpare Tatlısı



Bu tarifte leziz tatlılardan biri olan şekerpare tatlısının nasıl yapıldığına bakıyoruz.İlk olarak malzemelerimizi sıralıyoruz..


Malzemeler:


250 gr bitkisel margarin veya tereyağı yağı

Yaklaşık 5 su bardağı un

Yarım su bardağı pudra şekeri

4 yemek kaşığı irmik

2 yemek kaşığı toz hindistan cevizi

2 adet yumurta

1 adet kabartma tozu

Süs İçin: Fındık,Badem,Ceviz veya Hindistan cevizi

Şerbeti için: 5 su bardağı su, 5 su bardağı toz şeker,4 dilim limon



Hazırlanışı:


Un,irmik hindistan cevizi,pudra şekeri ve kabartma tozunu derin bir kaba alıp ortasını çukur şeklinde açınız.Margarin ve yumurtayı ilave ederek ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayıp üzerine hafif bastırarak içerisine  kuruyemiş malzemelerinden istediğinizi ilave edebilirsiniz.Daha sonra hazırlamış olduğunuz şekerpareleri 5 dakika önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü sararıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.Bu esnada şerbeti hazırlamaya başlayabilirsiniz.Su tozşeker ve dilim limonları tencereye alın ve kaynatın.Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alarak soğutun.Fırından aldığınız şekerparelerin üzerine soğumuş şerbeti gezdiriniz.Şerbetini çekmiş tatlıları hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun..

Yorumlar