Kabak tatlısı tarifi

kabak tarifi
kabak tatlısı



Bu yazımızda kabak tatlısı tarifini anlatacağız

Malzemeler:


600 gram bal kabağı

3 su bardağı toz şeker

1 su  bardağı su

ceviz içi ince çekilmiş 1 su bardağı

3 tane karanfil


Hazırlanışı:


Kabuklar soyularak iki parmak kalınlığında olacak şekilde dilim yapın.Hazırladığınız kabak dilimlerini iyice yıkayınız ve tencereye alın daha sonra toz şeker ve karanfili ekleyin.1 saat tencerede kapağı kapalı şekilde bekletin.Bal kabakları suyunu vermemişse bir miktar suyu ilave ederek orta ateşte 50dk pişirin.Suyunu tam olarak aldıktan sonra bal kabaklarını ılınınca dağıtmadan kaselere alın.İnce çekilen ceviz içi ile süsleyerek servis ediniz.

Yorumlar