Hazır Muhlama |
Malzemeler:
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su veya isteğe göre süt
300 gram trabzon peyniri yada çeçil peyniri
Hazırlanışı:
İlk olarak tereyağını sahana aktarıp kısık ateşte eriyene kadar pişiriyoruz.Mısır ununu azar azar ilave ediyoruz tahta kaşıkla karıştırarak kavuruyoruz.Kavrulurken rengi koyulaşınca suyu ilave ediyoruz.Trabzon peynirini tel tel ayırıp kaynayan suda şişen mısır ununa ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.Ara ara kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz,tereyağı üste çıkıp renk alınca ocaktan alarak sıcak bir şekilde servis edebiliriz.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder