ev köfte |
Malzemeler:
500 gram yağlı dana kıyma
içi ıslatılmış bir miktar bayat ekmek ( 1/3 ekmek )
4 yemek kaşığı zeytinyağı
kızartmak için 3/4 su bardağı sıvı yağ
sarımsak 1 diş rendelenmiş
1 adet iri büyük soğan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle soğanı ince ince doğrayın.Islak bayat ekmeğin içini çıkartıp elle iyice sıkarak suyu süzün.Derince bir kaba soğan,kıyma,yumurta,bayat ekmek,zeytinyağ ve rendelenmiş sarımsağı alarak iyice 10dk yoğurun malzemelerin içiçe geçmesi gerekmektedir.Daha sonra tuz ve baharatları ilave ederek 1-2 dk yoğurun.Yoğurmuş olduğunuz köftelerden ufak ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle şekil verebilirsiniz.Elinizde şekil verdikten sonra düz bir tepsiye araları boşluk kalacak şekilde dizerek üzerini streç film kapatıp buzdolabında 30dk kadar dinlenmeye alın.Tavada kızmış yağda önü ve arkasını sırayla kızartın ardından servis tabağına alarak servis yapınız.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder