Fırında Hamsi Buğulaması

hamsi tarifi
fırında hamsi


Malzemeler:


1 kg hamsi

1 adet büyük domates

2 adet orta boy soğan

tuz karabiber pul biber

 limon suyu

zeytinyağı


Hazırlanışı:


Hamsileri ayıklayıp suyla yıkayın.Hamsileri tuzlayalım 1 saat kadar dolapta dinlendirelim böylelikle daha lezzetli olacaktır.Soğan ve domateslerimizi halka şeklinde doğrayarak hazırlayalım.Fırın kabına ilk olarak soğanlardan birini dizelim ve ardından hamsileri dizdikten sonra diğer bir soğanı ardından domatesi diziyoruız.Üzerine zeytinyağını limon suyunu ve diğer malzemelerimizi ekleyelim.Önceden 200 derece sıcaklığa ayarlanmış fırında üzeri açık olarak yarım saat kadar pişirelim.Tamamen piştikten sonra balıkların üzerinin iyice kızarması için  fırının üst kısmını açık bırakıp yaklaşık 10 dk daha bekletelim.Afiyet olsun.

Yorumlar