Karnıyarık Tarifi

karnıyarık patlıcan
Karnıyarık Yemeği



Malzemeler:


6 tane küçük boy patlıcan

2 tane orta boy soğan

1 adet domates

8 adet yeşil biber

4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

sıvıyağ

tuz

karabiber ve kırmızıbiber

200 gram çekilmiş et ( kıyma )


Hazırlanışı:


Patlıcanları çizgili şekilde soyarak yağ çekmemesi için yarım saat kadar tuzlu suda bekletelim.Patlıcanları güzelce yıkayıp suyunu havluyla alıyoruz daha sonra hafif yağda biberler ile birlikte kızartıyoruz.Sonrasında tavaya doğranmış soğanları ekliyoruz ve kavuruyoruz.Kıymayıda ekleyip bir süre daha kavuruyoruz.Daha sonra biberler ile küp küp doğranmış domatesleride ilave ediyoruz ardından tuzu ve baharatları ekleyerek karıştırıyoruz.Üzerine 1 çay bardağı su ekleyip 5 dakika kaynatalım.Tepsimize patlıcanları ortasından keserek yerleştiriyoruz ve burdan iç malzemelerinden ilave ederek patlıcanımızı dolduruyoruz.Patlıcanların üzerlerine domatesi eşit parçalara keserek ekleyelim kızartmış olduğumuz biberlerden birer tane ekleyerek süsleyelim ve kızarmış diş sarımsaklardan koyalım.Kase içerisinde 1 kaşık salçaya sıcak su ilave ederek karıştırıp patlıcanların  ara kısımlarına döküyoruz,kıymaların dağılmaması için üst kısma dökmüyoruz.Fırına alıp 170 derecede 25 dk kadar pişiriyoruz.Aynı sürede tencerede ocaktada pişirilebilir.Afiyet olsun...



Yorumlar