Pazı Sarması Tarifi

pazı dolması
Pazı Sarma




Malzemeler:


2 demet pazı

4 adet orta boy soğan

1.5 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı pilavlık bulgur

yarım su bardağı pirinç

yarım demetten daha az miktarda maydanoz

tuz,karabiber,nane ve pul biber

kaynar su


Hazırlanışı:


Orta boy tencerede suyu kaynatalım.Pazıları yaprak yaprak yıkayalım ve sap kısımlarını keselim (atmıyoruz ) kaynar suya azar azar bastırıp çıkarıyoruz.Daha sonra soğuk sudan geçirerek süzülmeye bırakalım.Bulgur ve pirincide yıkayıp süzüyoruz.

İç kısmı için bir su bardağı suyu kaynatıyoruz.Soğanları yemeklik doğrayıp kavuruyoruz salça ile baharatları ilave ederek karıştırıyoruz.Bulgur ve pirinci karıştırıp ilave edelim ardından ince kıyılmış maydanozu ekliyoruz.Tuzu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra az bir miktar sıcak su ekliyoruz ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişiriyoruz ( hafif kıtır olmalı ).Kapağı kapatılarak soğumaya bırakalım.Pişirme işlemini yapacağımız tencerenin altına pazının saplarını seriyoruz.Pazılarımızı isteğe göre ince veya kalın olarak sarıyoruz.Sardıktan sonra üstlerine  tuz,sıvıyağ ve kaynatmış olduğumuz su ilave edilerek (az gelirse pişerken ekleyebiliriz) kısık ateşte pişiriyoruz.Pişirdikten sonra ateşten alarak dinlendirip servis yapabiliriz.Afiyet olsun.

Yorumlar