zerde tatlısı |
Malzemeler:
Yarım su bardağı baldo pirinç
6 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşağı nişasta
1 tutam safran
1 çay kaşığı zerdeçal
2/3 çay bardağı gülsuyu
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Hazırlanışı:
Safranı bir gece önceden kapalı bir kap içerisinde gül suyunda bekletiyoruz.Pirinçleri iyice yıkayın.Pirinci su ve şekerle birlikte tencereye alarak pirinçler fazla lapalaşmadan pişirin.Nişastayı bir fincan suda çözdürün ve pişen pirinçlere ilave ederek karıştırın.Safran ve zerdeçalıda ekleyerek karıştırın.5 dk kısık ateşte kaynatın daha sonra kaselere alarak soğumaya bırakın.Üzerlerini kuş üzümü ve dolmalık fıstıkla süsleyerek servis ediniz..
Yorumlar
Yorum Gönder