kereviz yemeği |
Malzemeler:
2 adet kereviz
2 adet patates
1 adet havuç
2 adet soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı bezelye
1 çorba kaşığı tozşeker
çeyrek limon suyu
1 çay bardağı su
tuz
Hazırlanışı:
Kerevizleri havuç ve patatesleri elma dilimi şeklinde dilimliyoruz.Soğanları piyazlık şeklinde dilimleyelim.Tencereye sıvı yağı ekleyip üzerine dilimlenmiş soğan ve havucu ilave edelim.Yaklaşık 3 dakika soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Bezelyeleri ekliyoruz ardından kereviz ve patatesleri ekliyoruz.Şeker,tuz,limon suyu ve suyuda ekliyoruz.Kısık ateşte karıştırmaksızın sebzeler yumaşayana dek pişiriyoruz.Piştikten sonra soğumasını bekleyerek servis yapabiliriz.Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder