Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

zeytinyağlı kereviz
kereviz yemeği



Malzemeler:


2 adet kereviz

2 adet patates

1 adet havuç

2 adet soğan

yarım çay bardağı zeytinyağı

3 çorba kaşığı bezelye

1 çorba kaşığı tozşeker

çeyrek limon suyu

1 çay bardağı su

tuz


Hazırlanışı:


Kerevizleri havuç ve patatesleri elma dilimi  şeklinde dilimliyoruz.Soğanları piyazlık şeklinde dilimleyelim.Tencereye sıvı yağı ekleyip üzerine dilimlenmiş soğan ve havucu ilave edelim.Yaklaşık 3 dakika soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Bezelyeleri ekliyoruz ardından kereviz ve patatesleri ekliyoruz.Şeker,tuz,limon suyu ve suyuda ekliyoruz.Kısık ateşte karıştırmaksızın sebzeler yumaşayana dek pişiriyoruz.Piştikten sonra soğumasını bekleyerek servis yapabiliriz.Afiyet olsun..

Yorumlar