Ispanak yemeği tarifi

Pirinçli ıspanak yemeği için gereken malzemeler;

500 gram ıspanak, 1 adet orta boy soğan,  yarım çay bardağı pirinç, 1 tatlı kaşığı salça, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı sıcak su ve tuz. 

Ispanak yapılışı: Ispanakları ayıklayıp suda bekletiyoruz ve iyice süzüyoruz. İnce ince ıspanakları doğruyoruz. Tencerenin içerisinde zeytinyağını ekleyip ince doğranmış bir adet soğanı ilave ediyoruz.3 dakika karıştırıp kavuruyoruz.Daha sonra salçayı ilave ederek kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. 

sebze



Sonrasında önceden doğranmış ıspanakları salçaya ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz ve sonrasında ıspanak hafifçe sönene kadar karıştırıyoruz.Daha sonra yıkanmış pirincimizi ilave ediyoruz.En son sıcak su ve tuz ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.Kapağımızı kapatıp kaynamasını bekliyoruz. Kaynamaya başlayınca ateşi kısık ateşe alarak pirinçlerin şişmesini bekleyin.Su miktarını isteğe bağlı arttırabilirsiniz. Pişen yemeğimizi ocaktan alıp soğutmaya bırakıyoruz ve isteğe bağlı olarak yoğurt ilave ederek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar